אי שם במדבר, באחד המקומות הנידחים ביותר, הולכת ומוקמת היום האוניברסיטה המוזרה ביותר בעולם: "אוניברסיטת המלך עבדאללה למדע וטכנולוגיה". היא תזכה לאחת מעשר התמיכות הכספיות הנדיבות עלי-אדמות: עשרה מיליארדי דולרים יזלו מכיסו האישי של המלך עבדאללה לטובתה. לשם השוואה – סכום זה מקביל לקרן התומכת במכון הטכנולוגי המוביל בעולם MIT, ממנו יצאו רוב חידושי הטכנולוגיה בעשרות השנים האחרונות.
האוניברסיטה מיועדת לתארים מתקדמים, ותהיה חופשייה לגמרי מתלות בממשלת ערב-הסעודית. היא תעניק לסטודנטים ולאנשי הסגל חופש אקדמי מקביל לזה המקובל ברחבי העולם. למשל: ל"משטרת הדת" המפורסמת של ערב-הסעודית לא תהיה דריסת רגל בתחומי הקמפוס, ונשים תורשינה לנהוג שם…
כדי למשוך כשרונות מן המדרגה הראשונה לאוניברסיטה המבודדת גאוגרפית וחסרת המוניטין לחלוטין – תוצענה לחוקרים מעבדות מחקר שתצוידנה בציוד הטוב והיקר ביותר בעולם. סטודנטים מעבר לים יזכו למלגות בתמורה להתחייבות להרשם למוסד להמשך לימודיהם. נשיאה הזמני של האוניברסיטה, אחמד אל כווייתר מסביר, כי "מטרתו של המלך עבדאללה היא להפוך את ערב-הסעודית לחברה המבוססת על ידע".
מאז המאה השלוש-עשרה מפגר העולם המוסלמי מאחור בכל מה שנוגע למדע. יוזמה מלכותית זו לעקוף תהליכים שקרו בשבע-מאות השנים האחרונות, ולנסות להשתוות עם עולם שעשה כברת-דרך מדעית וטכנולוגית כה ארוכה לפניהם, לא יכול שלא לעורר למחשבה אודות משמעותם הפנימית הרחבה של האירועים חסרי התקדים המתרחשים לאחרונה בעולם:
ייסוד אוניברסיטה זו היא חלק מעלייתם המטאורית של מדינות העולם השלישי, שלא היוו כוח משפיע משום בחינה גלובאלית עד לשנים הכי אחרונות. מדינות כמכסיקו, ברזיל, הודו, סין ועוד, שהיו שקועות בביצה של בערות ונחיתות כלכלית – מתרוממות לפתע ודוחקות כלפי מעלה את קו העוני שאפיין אותן. הן מובילות היום במחקר פיתוח ויישום טכנולוגיות מתקדמות, מדיניות כלכלית מוצלחת ושיאי יצור חסרי תקדים.
נראה כי יד נעלמת מכוונת את כולם כלפי מעלה לכיוון של שיתוף פעולה והפניית משאבים לכיוונים שיובילו לרווחה כללית. האנושות עושה את צעדיה הראשונים לקראת מה שהרבי מליובאוויטש קורא: "טוב, צדק ויושר". אידיליה שתתגשם בשלמות בגאולה השלמה, עת יבינו הכול, מתוך רווחה כלכלית שוויונית, כי הצדק והיושר האמיתיים מושגים כאשר מתנהגים כרצון האלוקים.
התוכן באדיבות:
'הגאולה מעניין ועכשווי'
© כל הזכויות שמורות