בסיס כל עשיית האדם בנוי על פי רוב ממפתח קשריו וכישוריו והחיבור הנכון ביניהם. אדם פונה אל חברו בבקשת עזרה ומתעניין האם יש לו קשר עם פלוני אלמוני המקושר אל עוזרו של ראש לשכתו המקושר ביותר של מנכ"ל ידוע בקשריו עם יושב הראש של ארגון כל יכול…
כשהורים מנחילים נכון כישורי חיים ראויים ומובילים נכון את התפתחותם ההמשכית כקרקע מוצקה לחיי היום יום, הרי שהקשר משמש אף כמסגרת קשיחה לתוכן רך יותר, הגבולות מובנים וברורים ואין כלל כל מקום לפרשנות כפולה למסר אחד ואחיד.
ישנם מקרים בהם הורים מעבים קשרים באופן לא בריא, הם מרבים להכניס במודע ושלא במודע את חששותיהם בדבר יכולותיהם של ילדיהם לבנות נכון את הקשר ההמשכי, הם מגניבים אל תוך השיח הכללי איתם מילות מפתח המנתבות את הילדים לפתח קשרים לא נכונים, אשר אופן בנייתם הינו ניגודי לחלוטין לרצוי. הקשר אותו הם בונים מתייצב על מסגרת רכה ותוכן פנימי קשיח ביותר, דבר המונע מהם להמשיך ולטוות את קשרי החיים באופן בו קשר יוצר קשר עד בלי די כל עוד האדם חי.
רמת הקשרים הרצויה היא זו המניבה כל העת מימוש יכולות ומיצוי שאיפות בגבולות האפשר ואף מעט מעבר להם. אדם יצרני מייצר בכל יום לפחות עשרה קשרים חדשים, המגיעים מתובנות חדשות אותן הוא רוכש במהלך חייו היומיומיים. מדובר למעשה בתהליך המניע את עצמו כל העת ללא הרף, תהליך המזין את עצמו. כל השקעתו של האדם בתהליך זה באה לידי ביטוי באופן ההסתכלות החיובית על התהליכים המתרחשים סביבו והיכולת להבין כי מכל נקודה אפשר לבנות ארמון בדיוק כשם שמאותה נקודה ניתן לבנות מדרון. אפשר לבנות ממאה פיסות חבל סולם חבלים ומאידך מאותן פיסות חבל ניתן להכין חבל תליה…
התוצאה הינה בלתי נפרדת מהדרך בה הורגל האדם לטוות את חוט מחשבותיו. אדם חרדתי יתרגם כל קול להתפוצצות הר געש ואילו אדם שליו ידמה קולות בלתי מוסברים למוזיקה ערבה, דבר אשר רק יוסיף ויתרום לשלוות נפשו.
הרגלי עשייה בלתי ראויים הם תמיד תוצר של הדרך בה בחרו ההורים לשדר. זאת למרות שמרבית ההורים יעדיפו להתכחש לכך, לא מפני שהם חוששים לקחת אחריות על מעשיהם, אלא שחששם הוא שהדבר עלול להצביע על לקוי מסויים בהם ולזאת אין הם מוכנים כלל וכלל.
תכלית טוויית הקשרים הינה הכניסה הבריאה אל חיי הנישואין והגברת המודעות העצמית של האדם הבוגר. אדם המסוגל להוביל מהלכים באופן נכון ובונה הרי שחייו וחיי בן/בת זוגו יהיו על מי מנוחות ותמיד הם יחברו יחדיו כדי להסיק מסקנות בונות אשר יובילו אותם אל עבר הקומה הבאה בחייהם המשותפים.
הורים רבים משוכנעים כי עזרתם המוחלטת הינה תמיד לטובת ילדיהם ואין הם נותנים את הדעת לכך כי עזרתם הרבה דווקא מונעת מילדיהם לפתח את הכישורים הראויים לשם התמודדות ראויה עם מטלות החיים. אין כוונתי בכך דווקא לילדים בגיל הרך, אדרבא, בגיל המבוגר מדובר, גיל בו עליהם ליטול אחריות על שכמם ולנווט בכוחות עצמם את חייהם ואף את חיי התא המשפחתי הצעיר אותו הם הקימו זה עתה. חשוב לזכור כי עזרה רבה מידי לא תמיד מתפרשת בעיני הדור הצעיר כזכות, הם נוטים לעיתים לשגות ולפרש זכות זו כחובה צרופה וברגע שתשנו מעט מהנורמה הרי שהטעות הינה שלכם בלבד…
תנו להם לבנות את עולם הקשרים שלהם לבד!