בית חב"ד זכרון יעקב

העלייה 21, זכרון יעקב

זמני תפילות

א׳ - ו׳: שחרית: 08:30 | מנחה וערבית: בזמן
שבת: שחרית: 09:15

ליהנות מטיול בלי להסתכן

"את כללי הבטיחות צריך להפוך לחוקי בטיחות שבלעדיהם לא יוצאים לשום מקום. צריך לדעת לאן נוסעים ולהיערך בהתאם. לצערי יש בוּרוּת עצומה באשר לסכנות שהטבע מזמן למטייל הלא-מנוסה. נוסף על החשש מאבדן דרך, יש סכנות רבות כמו מכת שמש והתייבשות, שרבים אינם מוּדעים להן. צריך ללמוד את ההנחיות ולא להתבייש לשאול".

עשרים דקות לפני כניסת השבת קיבל חיים אוטמזגין, מפקד היחידות המיוחדות של זק"א, הודעה כי נער בן שש-עשרה נעלם בים בנתניה. זה קרה לפני כמה שנים. מה עושים? בעוד זמן קצר השבת נכנסת. בהתייעצות עם רב הארגון הוחלט כי זה מקרה של פיקוח נפש, וצוות חיפוש יצא לאזור. כעבור כמה שעות התברר שהנער טבע למוות.

"האירוע הזה הסתיים באסון, לצערנו, אבל יש מאות נעדרים שבזכות תושיית המתנדבים שלנו אותרו ושבו לחיים שגרתיים", מספר אוטמזגין, המפקד גם על היחידה לאיתור נעדרים. היחידה מטפלת בפניות רבות על נעדרים. אלה באים מכל השכבות: ילדים קטנים, מבוגרים חולי אלצהיימר, מטיילים שתעו בדרכם, או אדם שלא שב לביתו משום-מה.

טרגדיה בחופשה

בהיותו צעיר החל אוטמזגין להתנדב בארגוני רפואה. "גרתי אז בפתח-תקווה, והקמתי קבוצת מתנדבים קטנה", הוא מספר. "בכל אירוע שהתרחש באזור היינו באים ומושיטים יד לסיוע. זה היה לפני כעשרים שנה, קודם הקמת זק"א. באותם ימים לא הייתה מוּדעות לכל הסוגיה של כבוד המת באסונות, וזה היה עיסוק גדול בעבורנו – לדאוג לכבוד הנפטר".

לפני קרוב לעשר שנים חווה אסון משפחתי. "באחד מימי חודש ניסן קיבלתי הודעה שקרוב משפחתי, אברך תלמיד-חכם מבני-ברק, נעדר זה כמה ימים", הוא משחזר. "גייסתי את כל מערך המתנדבים שעמד לרשותי, כשלוש-מאות איש, ויצאנו לחיפושים נרחבים אחריו. בסופו של דבר איתרתי אותו באחד מחדרי הישיבה, מוטל על הרצפה. התברר שלקה בהתקף לב, ומכיוון שהזמן היה זמן חופשה, לא העלה איש על דעתו לחפש אותו במבנה הישיבה".

היחידות המיוחדות

מאז אותו אירוע החליט לטפל בעצמו בכל קריאה על נעדר. השהייה הממושכת בשטח עם המתנדבים באותו אירוע, ובמקרי היעדרות אחרים, הקנתה לו ניסיון רב. בהמשך מונה למפקד היחידות המיוחדות בזק"א: יחידת איתור נעדרים, צוללנים, שיט, רכבי שטח, כלבי חילוץ והצלה ועוד. "לכל יחידה תפקיד מוגדר, והמטרה המרכזית היא הצלת חיים", הוא מסביר.

"אין שבוע שאין בו מקרי היעדרות", הוא קובע. "בשבוע אחד טיפלנו בקריאה על ילדה בת ארבע-עשרה מפתח-תקווה שירדה לרוקן את פח האשפה ונעלמה. לבסוף הצלחנו לאתר אותה. טיפלנו גם בקריאה על חולה אלצהיימר מהמרכז שנעלם ועל תושב נתניה שלא שב לביתו. השניים ברוך השם אותרו".

חוקי בטיחות

לדבריו, עובדת היותו שומר תורה ומצוות מקדשת שם שמים בציבור הרחב. "יש פה קידוש השם גדול מאוד, כי רוב מקבלי השירות אינם אנשים דתיים, וכשהם נחשפים למידת הנתינה שלנו, כשומרי מצוות, אין הם מפסיקים להתפעל".

לקראת עונת החופשות והטיולים אוטמזגין מפנה קריאה אל הציבור: "את כללי הבטיחות צריך להפוך לחוקי בטיחות שבלעדיהם לא יוצאים לשום מקום. צריך לדעת לאן נוסעים ולהיערך בהתאם. לצערי יש בוּרוּת עצומה באשר לסכנות שהטבע מזמן למטייל הלא-מנוסה. נוסף על החשש מאבדן דרך, יש סכנות רבות כמו מכת שמש והתייבשות, שרבים אינם מוּדעים להן. צריך ללמוד את ההנחיות ולא להתבייש לשאול".

מקור: 'שיחת השבוע'. באדיבות: צעירי אגודת חב"ד, ישראל.

מערכת האתר

השאירו תגובה