לרגל כינוס השלוחים העולמי, הזמר והיוצר גד אלבז שיתף פעולה עם הבמאי דני פינקלמן בקליפ מרגש על השיר 'צמאה לך נפשי', המתאר את הצמאון הרוחני לאלוקות של הנפש היהודית, מתוך האלבום "ניגון ומזמור".
הקליפ המרגש על השיר, אותו הרבי לימד, ממחיש את סיפורו של צעיר יהודי המחפש את שורשיו, ובנסיעה סתמית ברכבת התחתית בניו-יורק הוא מאזין לשיר המעורר בו השראה לבקר במרכז חב״ד העולמי -770 ולשפוך את שיחו לפני קונו.
גד אלבז מספר בראיון מיוחד ל-COL על הקליפ החדש ומדבר על שלוחי הרבי, אותם פגש במהלך הופעות שקיים ברחבי העולם, וגם כמה מילים על לימודיו בבית-ספר חב"ד.
גד, איך נולד הקליפ המיוחד?
"צמאה לך נפשי נולד תוך-כדי היכרות עם הבמאי דני פינקלמן שאחראי על המון הפקות. עצם היותו חסיד חב"ד, גרם לי ישר לחשוב עליו כעל כתובת ראויה לשיר שכזה. הוא הגיע לתוצאה המדוייקת ביותר, הנקייה והטהורה ביותר. היה חשוב לנו להנציח דרך הקליפ שחיותו ושליחותו של הרבי עדיין קיימת ותשאר קיימת עד ביאת משיח".
איזה דבר מיוחד אתה רואה בניגוני חב"ד בכלל?
"ניגוני חב"ד מחזירים אותי אל הילדות, אל בית-הספר. כשאני מרגיש געגועים לה', אני פשוט שר ניגוני חב"ד. שורש הניגונים ירדו ממקום גבוה ולכן זה תמיד ירגש, גם אז וגם כיום דרך הסגנון המוזקאלי באלבום החדש 'ניגון ומזמור' המחדש את הניגונים של חב"ד ובכלל".
מה יש לך לומר על שלוחי חב"ד ברחבי העולם?
"זה לא מה יש לי לומר עליהם, אלא מה יש לה' לומר עליהם. אני מאמין ויודע שהוא בחר בכל אחד ואחד מהם, כדי שיפיצו מעיינותיו חוצה, שלוחי חב"ד מיוחדים בדרכם המאחדת, הם מייצגים בעיניי את מהות היהדות של אהבת חינם ולכן הם מלווים בסיעתה דישמיא שאין כדוגמתה בעולם היהודי. אני גאה להיות שליח של ה' והרבי, לקרב גאולה לעולם ולאחד בין מגזרים שונים דרך המוזיקה".
עד כמה הקשר שלך לחב"ד השפיע על חייך?
"כשהייתי בן 12 ולמדתי בבית-הספר חב"ד רחובות, לימדו אותי כדרך אגב כמה כל יהודי הוא חשוב, ולכן כיום אני מגשים את חלומי ומגיע לפינות הרחוקות בעולם וגם הגדולות בעולם היהודי וממלא את ליבם בגעגועים לארץ ולרוח. חב"ד הם גורם מרכזי בעשייה שלי".
לסיום, כמה מילים לשלוחי הרבי לקראת הכינוס העולמי.
"כתוב 'אל תהיי ברכת הדיוט קלה בעינייך', אז אברך את כל השלוחים לכנס הקרוב, בברכת 'למען לא ניגע לריק', ושכל צעד וצעד ילווה בנחת מהקהילה ומהמשפחה, שנזכה לקיבוץ גלויות ולעלייה מחודשת בבית המקדש השלישי אמן! נתראה בכנסים הבאים יחד עם כל אחד ואחד מכם".